عوارض لیزر موهای زائد

folder_openوبلاگ
commentبدون دیدگاه
عوارض لیزر موهای زائد

کسانی که موهای زائد با رشد سریع دارند، همیشه آرزوی روش های دائمی تری برای رفع موهای زائد دارند و ممکن است حداقل یک بار در تمام این سال ها لیزر موهای زائد را انتخاب کنند. با این حال، چند شک وجود دارد که آنها را از انجام درمان باز می دارد. عوارض لیزر موهای زائد یکی از بزرگترین نگرانی ها در بین افرادی است که مایل به انجام این درمان هستند. به هر حال، همیشه نمی توان به فناوری اعتماد کرد.

یکی از عواملی که در موفقیت لیزر موهای زائد نقش دارد رنگ و نوع پوست و مو است. در لیزر موهای زائد رنگدانه مو، نه رنگدانه پوست، نور را جذب می کند بنابراین باید تنها به فولیکول مو آسیب برساند و از آسیب به پوست جلوگیری کند پس افرادی که بین رنگ مو و پوستشان (یعنی موهای تیره و پوست روشن)تضاد وجود دارد بهترین نتیجه را از لیزر به دست می آورند. در این فرآیند افرادی که بین پوست و موی آن ها اختلاف رنگ وجود دارد ، ممکن است آسیب بیشتری بینند هر چند پیشرفت این فناوری این آسیب ها را به حداقل رسانده تا همه افراد از آن بهره ببرن د. خطرات و عوارض جانبی لیزربسته به نوع پوست، رنگ مو، برنامه درمانی و رعایت مراقبت های قبل و بعد از درمان متفاوت است اما شایع ترین عوارض لیزر موهای زائد کدامند؟

بیشتر بخوانید: بهترین دستگاه لیزر موهای زائد

شایع ترین عوارض لیزر موهای زائد

چند عارضه جانبی رایج وجود دارد که ممکن است بعد از لیزر موهای زائد ظاهر شود. بیشتر این اثرات جزئی و موقتی هستند. این عوارض عبارتند از:

  • قرمزی پوست و تورم:

حذف موهای زائد از طریق لیزر می تواند باعث تحریک موقت پوست شود همچنین ممکن است متوجه قرمزی و تورم خفیف در ناحیه تحت درمان شوید؛ با این حال، این اثرات جزئی هستند، در واقع این عوارض اغلب همان اثراتی هستند که ممکن است بعد از سایر انواع روش های حذف مو، مانند اپیلاسیون، متوجه شوید.

متخصص پوست شما ممکن است قبل ازانجام کار از بی حسی موضعی استفاده کند تا این اثرات را به حداقل برساند.

  • سوزش

سوزش ناحیه تحت درمان معمولا ظرف چند ساعت پس از انجام لیزر از بین می رود اما میتوانید برای کمک به کاهش تورم و هرگونه درد از کمپرس یخ استفاده کنید. اگر علائمی بیشتر از تحریک و سوزش جزئی را تجربه کردید یا اگر عوارض جانبی بدتر شد، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

  • پوسته پوسته شدن

برخی افراد ممکن است پوسته پوسته شدن ناحیه تحت درمان را تجربه کنند خصوصا اگر بعد از انجام لیزر در معرض نور خورشید قرار بگیرند، پوسته پوسته شدن گاهی اوقات می تواند منجر به زخم شود که امری ناراحت کننده است اما با مراقبت از ناحیه تحت درمان پس از لیزر، مانند استفاده از مرطوب کننده و ضد آفتاب مناسب، میتوان از آن جلوگیری کرد یا آن را درمان کرد.

  • تغییر رنگدانه

پس از لیزر، ممکن است پوستتان کمی تیره تر یا روشن تر شود.افرادی که پوست روشن دارند مکن است لکه های تیره روی پوستشان ظاهر شود وبرعکس افرادی که پوست تیره دارند ممکن است شاهد لکه های روشن شوند. با این حال این تغییرات رنگ هم مانند سوزش وتورم پوست موقتی هستند و معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست.

اینها عوارض جانبی رایج هستند و معمولا جزئی و موقت هستند. اگر هر یک از این علائم ادامه یافت، مهم است که با متخصص پوست خود مشورت کنید. مانند هر روش دیگری برای رفع موهای زائد، همیشه خطر عفونت وجود دارد. اگر علائم یا علائم عفونت را تجربه کردید، فوراً با متخصص پوست خود تماس بگیرید یا به پزشک عمومی خود مراجعه کنید.
از آنجایی که در این فرآیند از لیزرهای قدرتمندی استفاده می شود، ممکن است در مورد عوارض جانبی لیزر موهای زائد روی صورت نگران باشید. هنگامی که یک پزشک در نزدیکی چشم کار می کند، به طور بالقوه خطر آسیب چشم وجود دارد، بنابراین هنگام انجام عمل باید از تجهیزات محافظ چشم استفاده کنید. در غیر این صورت، این فرآیند برای صورت بی خطر است و فقط خطرات عادی و کوچکتر عوارض جانبی ذکر شده در بالا را به همراه دارد.
عوارض جانبی شدید نادر هستند و در صورت عدم انجام درمان توسط یک متخصص آموزش دیده و دارای گواهی، خطر آنها افزایش می یابد. اینها می تواند شامل رشد بیش از حد مو در ناحیه مورد نظر باشد. تغییر در بافت پوست شما؛ جای زخم یا تاول

به ندرت، لیزر موهای زائد می تواند باعث عوارض جانبی شدید تری شود اما اگر از کیت‌های لیزر خانگی استفاده می‌کنید یا اگر به دنبال درمان از یک مرکز غیر معتبر و فاقد گواهینامه باشید، خطرات احتمالی افزایش می‌یابد.

عوارض نادر لیزر موهای زائد عبارتند از:

  • رویش زیاد مو در ناحیه درمان: بیشتر این مشکل را با ریزش مو بعد از انجام لیزر اشتباه گرفته می شود.
  • تغییرات در بافت کلی پوست: اگر اخیراً تغییراتی در پوست خود ایجاد کرده باشید مثلا برنزه شده باشید، ممکن است در معرض خطر بیشتری باشید.
  • جای زخم: این اثر بیشتر در افرادی که پوستشان به آسانی زخم میشود دیده می شود.
  • آسیب چشم: زمانی که پزشک روی صورت فرد کار میکند احتمال آسیب به چشم وجود دارد بنابراین هم فرد تحت درمان و هم پزشک باید از تجهیزات محافظ چشم استفاده کنند تا در حین انجام لیزر آسیی به چشم نرسد.
  • جای زخم (اسکار) : اسکارها معمولاً از عوارض لیزر موهای زائد نیستند. با این حال، اگر پزشک مرتکب خطا شود یا افراد از ناحیه تحت درمان به خوبی مراقبت نکنند ممکن است جای زخم ایجاد شود.

هر چند این علائم بسیار نادر هستند اما در صورت بروز هر یک از این علائم و عوارض جانبی پس از لیزر موهای زائد لازم است با پزشک خود تماس بگیرید.

ارتباط بین لیزر و سرطان!

این که لیزر موهای زائد می تواند باعث سرطان شود دروغی بیش نیست. در واقع، با توجه به بنیاد مراقبت از پوست، این روش گاهی اوقات برای درمان اشکال خاصی از ضایعات پیش سرطانی استفاده می شود.

لیزرهای مختلفی برای درمان آسیب های ناشی از نور خورشید و چین و چروک استفاده می شود که متفاوت با لیزر موهای زائد هستند در واقع لیزرهای مورد استفاده در حذف موهای زائد یا سایر روش‌های پوستی دارای حداقل تابش هستند؛ به علاوه، حداقل مقدار این پرتو فقط روی سطح پوست اعمال می شود بنابراین، احتمال خطرابتلا به سرطان در این روش حذف موهای زائد وجود ندارد.

آیا لیزر موهای زائد باعث ناباروری می شود؟

همان طور که گفته شد در این روش فقط سطح پوست تحت تأثیر لیزر قرار می گیرد، بنابراین حداقل تشعشعات حاصل از این روش نمی تواند به هیچ یک از اندام های شما نفوذ کند، اما اگر باردار هستید این روش برای شما توصیه نمی شود این در درجه اول به این دلیل است که هیچ مطالعه انسانی ای ایمن بودن لیزر موهای زائد در دوران بارداری را اثبات نکرده است، همچنین ممکن است موهای زائد که در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی در نواحی ای مثل سینه رشد کرده اند، خود به خود بریزند بنابراین اگر تا پایان بارداری خود صبر کنید، ممکن است نیازی به درمان نداشته باشید.

چه کسانی نباید لیزر موهای زائد انجام دهند؟

افراد کمی هستند که یا باید از درمان لیزر موهای زائد اجتناب کنند یا قبل از انجام این روش با یک پزشک متخصص مشورت کنند

  • بارداری: لیزر موهای زائد برای افرادی که باردار هستند توصیه نمی شود. این به این دلیل است که هیچ مطالعه علمی انجام نشده است که بی خطر بودن آن را ثابت کند. قبل از انجام درمان باید صبر کنید تا بعد از زایمان و هورمون های شما به حالت عادی بازگردد.
  • حساسیت به نور: هر فردی که به نور حساس است نباید این روش را انجام دهد. برخی از داروها حساسیت به نور را افزایش می دهند، به عنوان مثال، برخی از داروهای ضد افسردگی، ضد انعقاد یا داروهای ضد التهابی. مهم است که با متخصص پوست خود در مورد داروهایی که ممکن است مصرف کنید صحبت کنید
  • اسکار کلوئید: افرادی که اسکارهای کلوئیدی دارند، یا اگر مشکلاتی در ترمیم پوست دارند، مانند اسکار هیپرتروفیک، ممکن است لازم باشد از لیزر موهای زائد در آن ناحیه اجتناب کنند. دوباره متخصص پوست شما می تواند به شما مشاوره دهد.

مطالعه بیشتر: لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد

آیا لیزر موهای زائد بی خطر است؟

اکثر افرادی که از آن استفاده می کنند متوجه می شوند که لیزر موهای زائد ایمن و قابل تحمل است. به نظر نمی رسد که این روش در درازمدت خطرات سلامتی داشته باشد.
با این حال، برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی جزئی را پس از لیزر موهای زائد تجربه کنند. افراد باید از متخصص پوست خود بخواهند که قبل از انجام این درمان روی ناحیه بزرگتری از پوست، نحوه واکنش لکه کوچکی از پوست به درمان را آزمایش کند. افرادی که مایل به انجام لیزر موهای زائد هستند باید همیشه از یک پزشک مجرب استفاده کنند.

آیا لیزر موهای زائد دردناک است؟

تا چند روز پس از درمان، پوست آسیب دیده ممکن است قرمز و حساس شود. بسیاری از مردم این حس را شبیه به آفتاب سوختگی توصیف می کنند. با این حال، خود این فرآیند معمولاً دردناک نیست.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

هر کسی که واکنش های نامطلوب به لیزر موهای زائد را تجربه می کند باید به پزشک خود مراجعه کند. آنها معمولاً می توانند علائمی مانند قرمزی و تورم را در خانه مدیریت کنند، اما همیشه باید علائم عفونت پوست را به پزشک یا متخصص پوست گزارش دهند. گزارش زودهنگام علائم امکان درمان سریع را فراهم می کند و ممکن است به جلوگیری از هرگونه تغییر دائمی کمک کند. هر فردی که قصد باردار شدن دارد باید قبل از لیزر موهای زائد با پزشک خود صحبت کند. پزشک می تواند در مورد گزینه های دیگر توصیه کند، زیرا لیزر موهای زائد اغلب به جلسات متعددی نیاز دارد که نباید در دوران بارداری انجام شود.

کلام آخر

لیزر موهای زائد در صورتی که به درستی انجام شود برای اکثر افراد بی خطر و موثر است. برای از بین بردن کامل موهای زائد ممکن است چندین درمان لازم باشد و حذف دائمی موهای زائد همیشه تضمینی نیست.
برخی از افراد ممکن است پس از درمان عوارض جانبی جزئی مانند قرمزی، تورم و تحریک را تجربه کنند و معمولاً می توانند این عوارض را در خانه درمان کنند. هرکسی که متوجه علائم عفونت پوستی شود باید به پزشک مراجعه کند.

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

Call Now Button